Про підсумки проведення ІІІ всеукраїнського конкурсу фахової майстерності для вчителів-україністів «Соняшник-учитель» 2012 та організацію конкурсу «Соняшник-учитель» 2013



Скачати 378.07 Kb.
Дата конвертації14.04.2019
Розмір378.07 Kb.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ,

МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

01135, м. Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 486-24-42, факс (044) 236-10-49, ministry@mon.gov.ua


від 22.11.2012 № 1/9-851

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управління освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, Інститути післядипломної педагогічної освіти, загальноосвітні навчальні заклади
Про підсумки проведення ІІІ Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності для вчителів-україністів «Соняшник-учитель» – 2012 та організацію конкурсу «Соняшник-учитель» – 2013
Відповідно до листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.12.2011 № 1/9-918 Товариством з обмеженою відповідальністю «Творче об’єднання “Соняшник”» 10 жовтня 2012 року було проведено Третій Всеукраїнський конкурс фахової майстерності для вчителів-україністів «Соняшник-учитель» 2012. У цьому конкурсі взяли участь 767 учителів із 25 областей України та міста Києва, а переможцями стали 54 учителя із Волинської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської і Чернігівської областей та м. Києва.

Надсилаємо для ознайомлення інформацію про підсумки проведення Третього Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності для вчителів-україністів «Соняшник-учитель» 2012 (додаток на 11 аркушах).

Також інформуємо, що у 2013/2014 навчальному році Четвертий Всеукраїнський конкурс фахової майстерності для вчителів-україністів «Соняшник-учитель» 2013 відбудеться 15 жовтня 2013 року.

Інформація про умови конкурсу висвітлена в мережі Інтернет на сайті: http://gra-sonyashnyk.com.ua/ . Телефони оргкомітету: (050) 196 53 71; (063) 11 300 30; (097) 368 38 95 або e-mail: konkurs.uchitel@gmail.com.



Заступник Міністра



Б.М. Жебровський










Додаток 1

до листа МОНмолодьспорту України

від «__22_»_11_2012 №_1/9-851___
Аналіз підсумків

Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності для вчителів-україністів

«Соняшник-учитель» - 2012 та організацію конкурсу «Соняшник-учитель»-2013
Уже втретє в Україні відбувся українознавчий конкурс «Соняшник-учитель» - 2012. Маємо всі підстави твердити, що цього року конкурс пройшов із великим успіхом, адже кількість його учасників зросла майже втричі. Творчий колектив, адміністрація й методична комісія конкурсу щиро вдячні всім, хто виявив зацікавленість українознавчою проблематикою та бажання продемонструвати свою фахову ерудованість.

Зростання серед спеціалістів інтересу до «Соняшника-учителя» великою мірою дає підстави сподіватися, що мета, яку ставив і ставить перед собою весь колектив конкурсу, а саме, згуртувати в дружньому колі небайдужих учителів-україністів, тих, хто зацікавлений у фаховому зростанні й професійному розвитку, може бути досягнута. Ми віримо, що гуртом зможемо зробити вагомий внесок у формування в учнів сталого інтересу до кращих доробків і площин національної культури, літератури та мови, показати, що й поза сторінками обов’язкових шкільних підручників є багато надзвичайно захопливого та цікавого.

Саме тому пропонований учасникам конкурсу корпус завдань містить не лише ті, які орієнтовані на складні й контроверсійні розділи шкільної програми з української мови, літератури, історії та народознавства, а й такі, що можуть виходити й часто виходять за межі програм ВНЗ зі згаданих дисциплін. Ми завжди намагаємося такими завданнями заохотити учасників до розширення власних фахових обріїв, зацікавити новими царинами українознавства.

Колектив конкурсу «Соняшник-учитель» із приємністю зазначає, що наші ініціативи знаходять розуміння й підтримку серед керівництва освітніх установ. Так у відділі освіти Каховської міської ради Херсонської області однією з підстав підвищення учительської категорії до рівня вищої категорії було врахування перемоги вчителя української мови та літератури Каховської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 Осадчук Ілони Олександрівни у конкурсі «Соняшник-учитель» - 2011. Ми користуємося нагодою щиро привітати із цими значущими досягненнями й висловити сподівання ще неодноразово мати нагоду для подібних привітань на наших сторінках.

Особливу подяку творчий колектив конкурсу «Соняшник-учитель» хоче висловити тим, хто взяв участь в обговоренні завдань, організаційних особливостей та перспектив розвитку нашого конкурсу. Дякуємо за всі висловлені зауваження, поради й слова подяки та, звичайно, запрошуємо всіх до дискусії й обговорення на нашому форумі, у форматі приватного листування, у будь-яких зручних формах. Для нас дуже важливим є зворотний зв'язок з учасниками конкурсу й усіма небайдужими до пов’язаних із нею проблем, адже тільки спільними зусиллями ми зможемо досягти поставленої мети й зробити обрану нами всіма царину гуманітаристики цікавою й привабливою для якомога ширшого учнівського, учительського й батьківського загалу.

Сподіваємося, що з частиною колег ми зможемо обговорити важливі для нас питання у форматі дискусій та круглих столів у межах І Всеукраїнського українознавчого фестивалю «Сонячні пелюстки» для учнів 7-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, який пройде в Харкові з 03 по 06 травня 2013 року. З листом Міністерства освіти, молоді та спорту України від 15.11.2012 року № 1/9-837, інформацією про умови фестивалю можна ознайомитися в мережі Інтернет на сайті фестивалю: http://gra-sonyashnyk.com.ua/fest.php або за телефонами оргкомітету фестивалю: (095)-196-53-71 (МТС); (063)-11-300-30 (лайф); (097)-368-38-95 (київстар) або e-mail: orgcomitet@sonyashnyk.com.ua .

Запрошуємо всіх колег до участі в конкурсі «Соняшник-учитель» - 2013, який відбудеться 15 жовтня 2013 року з 15.00 до 15.30. Участь у конкурсі безкоштовна.

Із детальними умовами конкурсу можна ознайомитися з 01 вересня 2013 року на сайті Всеукраїнської українознавчої гри “Соняшник”: http://gra-sonyashnyk.com.ua/ у розділі «Соняшник-учитель»; за телефонами оргкомітету: (050) 196 53 71; (063) 11 300 30; (097) 368 38 95 або e-mail: konkurs.uchitel@gmail.com .

Із великою приємністю ще раз дякуємо й запрошуємо до нових зустрічей.
Завдання конкурсу «Соняшник-учитель» – 2012:


  1. Визначте, який афоризм не біблійного походження.

а) золоті яблука на срібній тарелі; б) вовк в овечій шкурі;

в) бути більмом в оці; г) пригріти змію на грудях;

д) випити гірку чашу.


  1. Пригадайте, хто з відомих українських літературознавців увів термін розстріляне відродження?

а) Віра Агеєва; б) Юрій Шерех (Шевельов); в) Юрій Лавриненко;

г) Дмитро Чижевський; д) Віталій Дончик.



  1. Визначте, у якому слові відбулося опрощення в морфемній будові?

а) дипломант; б) гравер; в) диригент; г) ректор; д) опонент.

  1. Хто з українських поетів має «продовжити» запропонований ряд:
    Дж.-Б. Лаллі, П. Скаррон, Гонзалес де ла Рігера, А. Блюмауер, М. Осіпов, ...

а) М. Рильський; б) Леся Українка; в) І. Франко; г) Марко Вовчок;

д) І. Котляревський.



  1. Серед наведених нижче слів одне ніколи не позначало колір. Знайдіть це слово.

а) шарлатний; б) смаровий; в) смарагдовий; г) чермний; д) шадий.

  1. Серед українців поширеним було вірування в чудодійні властивості цієї рослини як оберегу від лиходійства відьом, упирів та іншої нечистої сили. Особливими властивостями наділявся різновид рослини – так званий видюк.

У якому рядку названо цю рослину?

а) мак; б) часник; в) полин; г) барвінок; д) бузок.



  1. Волосся Вероніки = Волосожари; Плеяди = Стожари; Орел = …. Для доповнення рівняння потрібна назва з рядочка:

а) Великий Пес; б) Косарі; в) Дівка воду несе; г) Чепіга; д) Великий Віз.

  1. Цей твір часто порівнюють із казкою Г. К. Андерсена «Снігова королева», романом Ж. Верна «Діти капітана Ґранта». Ідеться про:

а) «Маленького горбаня» С. Черкасенка;

б) «По дорозі в казку» О. Олеся;

в) «Тореадорів з Васюківки» В. Нестайка;

г) «Химеру лісового озера, або Митькозавра із Юрківки» Я. Стельмаха;

д) «За сестрою» А. Чайковського.


  1. Хто з представників «Молодої музи», покинувши Україну, викладав у Ягелонському університеті в Кракові?

а) П. Карманський; б) Б. Лепкий; в) О. Луцький; г) В. Пачовський;

д) С. Чарнецький.



  1. Цей український митець відомий не лише як талановитий прозаїк, драматург, публічний діяч, а ще й як художник, оскільки протягом 1927–1934 років належав до школи живопису «Еколь де парі». Ідеться про:

а) Б. Лепкого; б) І. Багряного; в) У. Самчука; г) В. Барку; д) В. Винниченка.

  1. Подаючи цю роботу на конкурс, І. Франко додав до неї своєрідний підпис – цитату з «Царя Едіпа» Софокла: «Ти сліпий на очі, на вуха і розум». Ідеться про:

а) «Перехресні стежки»; б) «Борислав сміється»; в) «Захар Беркут»;

г) «Украдене щастя»; д) «Мойсей».



  1. У давнину навчальний рік у дітей починався:

а) 1 січня; б) 30 березня; в) 1 вересня; г) 14 грудня; д) 8 листопада.

  1. Лемки, бойки, гуцули – це мешканці:

а) Полісся; б) Поділля; в) Карпат; г) Слобожанщини; д) Наддніпрянщини.

  1. «Правопис цього словника був прийнятий по всіх українських редакціях та виданнях. Ось цей правопис, як слід збірної праці письменників всього ХІХ-го століття й усього українського народу, і запанував в Україні, і держиться в нас аж до сьогодні» (Огієнко І.); «Кращий з дореволюційних українських словників, хоча … не міг вважатися нормативним» (Бевзенко С.).

Про який з названих нижче перекладних словників ідеться?

а) «Малорусько-німецький словар» Є. Желехівського та С. Недільського;

б) «Опыт русско-украинского словаря» М. Левченка;

в) «Словарь української мови» Б. Грінченка;

г) «Грецько-український словник» Ю. Кобилянського;

д) «Словарь російсько-український» М. Уманця та А. Спілки.



  1. Етноніми можуть утворюватися від топонімів, антропонімів, бути самоназвами чи назвами, даними іншими народами. У якому рядку записано ксеноетноніми?

а) радимичі, в’ятичі;б) англійці, французи; в) мордва, комі;

г) половці, німці; д) поліщуки, пінчуки.



  1. На весіллі молоду саджали на діжу, а молодого торкалися хлібною лопатою, ударяли молодих мішком з-під борошна для того, щоб

а) молоді не були бідними; б) родина не була бездітною;

в) у хаті хліб не переводився; г) у родині не було зради;

д) молодих родичі шанували.


  1. Знайдіть односкладне речення (розділові знаки пропущено):

а) Співати завжди приємно; б) Нам завжди приємно вигравати;

в) Під горою село; г) День сонячний;

д) Вірші почне писати в ранньому віці.


  1. У якому рядку неправильно поєднано числівник з іменником:

а) чотири львівянина, три грузина, два селянина;

б) двом третім відсотка, півтора дня, чотири з половиною місяці;

в) двоє друзів, п’ятеро студентів, троє окулярів;

г) з першим вересня, близько ста шістдесяти примірників, завтовшки сорок сантиметрів;

д) тридцятьох чотирьох лошат, двадцятьма трьома штанами, два комплекти меблів.


  1. Знайдіть рядок, у якому всі слова в сучасній українській мові не мають значення здрібнілості:

а) річка, муравка, дудка; б) сітка, булавка, дужка; в) грудка, свічка, лавка;

г) пляшка, миска, стрілка; д) калитка, голубка, садок.



  1. Запозичене з англійської слово гламур має в українській мові далекого родича. Це слово:

а) галантерея; б) грамота; в) гастрономія; г) гортензія; д) горжетка.
Вирішення завдань конкурсу «Соняшник-учитель» – 2012:


  1. Афоризмом пригріти змію на грудях позначають довіру та інтенції робити добро тому, хто має підступні наміри, а також є нещирим і невдячним. Витоком фразеологізму є байка Езопа (VI ст. до н. е.) про селянина, який зігрівав під своєю сорочкою змію і був згодом укушений нею. Відповідь: г.

  2. Цей термін уперше запропонував діаспорний літературознавець Юрій Лавриненко, уживши його як назву збірника найкращих текстів поезій та прози 1920–1930-х рр. Відповідь: в.

  3. Слово ректор запозичене з латинської мови (rector – ‘управитель’), у якій етимоном є дієслово rego ‘керую’, тому зберігає похідну основу (поділяється на корінь rес- і суфікс особи -tor). На українському мовному ґрунті слово втратило внутрішню форму та здатність поділятися на корінь і суфікс, набуло ознак непохідної основи (виділяємо корінь ректор) зі значенням ‘особа, яка очолює вищий навчальний заклад’. У словах дипломант, диригент, опонент у сучасній українській мові виділяємо суфікси латинського походження -ант, -ент, що мають значення особи за відношенням до явища, названого твірною основою. Слово гравер поділяється на морфеми (грав-ер), тому що в українській мові є спільнокореневі слова гравірувати (грав-ір-ува-ти), гравюра (грав-юр-а). Відповідь: г.

  4. «Продовжити» ряд має І. Котляревський, адже в завданні названо авторів пародій на «Енеїду» Вергілія. Відповідь: д.

  5. Шарлатний, чермний – відтінки червоного; смарагдовий – зеленого; шадий (сивий) – сірого. Смаровий – ‘змазаний, підмазаний’ (Словарь української мови Бориса Грінченка). Відповідь б.

  6. Наш народ мав багато оберегових рослин, серед яких і мак, різновидом його є мак-видюк. Відповідь: а.

  7. Поряд із перекладеними з грецької та латинської мов назвами сузір’їв українці вживають народні їх позначення. Сузір’я Орла в Україні здавна називають Дівка воду несе. Відповідь: в.

  8. Історію самовідданого пошуку братом Павлусем сестри Гані, захопленої татарами в полон, описано в оповіданні з козацької старовини «За сестрою» А. Чайковського. Мотив пошуку втрачених друзів, коханих, рідних єднає вказані твори. Відповідь: д.

  9. Покинувши Україну, Б. Лепкий спочатку викладав у звичайній польській гімназії, а згодом був запрошений у Ягелонський університет. Відповідь: б.

  10. Володимир Винниченко належав до паризької школи живопису, особливістю якої була багата колористика. Залишив близько 50 картин. Відповідь: д.

  11. Щоб спрямувати увагу глядача на екзистенційне розуміння історії трьох головних персонажів, яких переслідує фатум, І. Франко використав щодо п’єси «Украдене щастя» цитату з «Царя Едіпа» Софокла. Відповідь: г.

  12. 14 грудня відзначаємо День пророка Наума. За старих часів саме цього дня діти йшли до школи: «святий Наум наставляє на ум». Відправивши дитину до школи, батьки звертаються з молитвою до святого Наума, щоб наука добре дітям давалася. Відповідь: г.

  13. У Карпатському регіоні є три етнографічні групи: лемки, бойки, гуцули. Лемки живуть по обидва схили Бескиду, між річками Саном (Сяном) та Попрадом. Це автохтонні жителі Карпат. Бойки живуть на Івано-Франківщині; у південно-західній частині Рожнятівського району та в Долинському районі (за винятком його північної частини); на Львівщині: у Воловецькому, на півночі Міжгірського і Великоберезнянського районів; у Закарпатській області. Гуцули живуть на Івано-Франківщині: південь Надвірнянського, Косівського та Верховинського районів; у Чернівецькій області: у Путильському та на півдні Вижницького районів; у Закарпатській області переважно в Рахівському районі. Відповідь: в.

  14. «Словарь української мови» Б. Грінченка справедливо вважається найповнішим і лексикографічно найдосконалішим українським словником до початку ХХ століття.

Українська частина словника надрукована новим, спеціально для цього розробленим Б. Грінченком правописом, так званою грінчевичівкою, що акумулювала все краще з попередньої української правописної практики і яка лежить в основі сучасного українського правопису.

Найважливішим недоліком цього словника є перенасичення діалектизмами без відповідних позначок. Відповідь: в.



  1. Назви радимичі, в’ятичі утворені від особових імен родоначальників; самоназвами (автоетнонімами) є мордва, комі; від топонімів походять назви поліщуки, пінчуки, англійці, французи. Слов’янськими за походженням є назви: німці (‘німі’, розмовляють незрозумілою мовою) та половці (за кольором: половий – ‘блідо-жовтий’). Відповідь: г.

  2. Названі обрядові дії виконувалися для того, щоб родина мала дітей. Хлібна діжка, звана в народі діжею, сприймалася нашими предками як жива, одухотворена і при тому уособлювала жіноче лоно й пов’язана з процесом народження хліба. Саме тому їй відводилася відповідальна роль в старовинних весільних обрядах. Відповідь: б.

  3. У реченні Нам завжди приємно вигравати інфінітив стоїть у постпозиції, інтонаційна пауза неможлива, отже, це безособове речення. Речення Співати –завжди приємно є двоскладним, тому що інфінітив-підмет стоїть у препозиції й від прислівника-присудка його відділяє чітка інтонаційна пауза. Речення Під горою – село є неповним двоскладним (пропущено присудок). Речення День сонячний є двоскладним (іменна частина присудка виражена прикметником). Речення Вірші почне писати в ранньому віці є двоскладним неповним контекстуальним, оскільки головний член особових односкладних речень не може бути виражений дієсловом у формі третьої особи однини теперішнього чи майбутнього часу або у формі однини минулого часу та умовного способу, такі форми не вказують на чітко означену особу, однак ця особа суттєва для мовця. Відповідь: б.

  4. Іменники із суфіксом -ин-, який зникає у формах множини, після числівників два, обидва, три, чотири, а також складених числівників, останнім компонентом яких є два, обидва, три, чотири, уживають у формі родового відмінка однини. Іменник грузини не втрачає суфікса, тому має поєднуватися із числівниками два, обидва, три, чотири у формі називного відмінка множини. Відповідь: а.

  5. Слова дужка (зменш.-пестл. до дуга), муравка (зменш.-пестл. до мурава), стрілка (зменш.-пестл. до стріла), садок (зменш. до сад) мають здрібніле значення. У «Великому тлумачному словнику сучасної української мови» за ред. В. Бусела значення слів грудка (‘щільно стиснутий шматок якоїсь речовини, перев. м’якої, розсипчастої, крихкої’), свічка (‘паличка для воску, лою, стеарину з ґнотом усередині, яку використовують для освітлення’), лавка (те саме, що лава (‘дошка на стояках, на яку сідають або кладуть, ставлять що-небудь; ослін’)) подано без позначки зменшено-пестливе. Відповідь: в.

  6. Слово гламур утворилося в шотландській мові від англійського grammar (граматика) шляхом дисиміляції приголосних r+r, які перетворилися на l+v: grammar glamer glamour. Це шотландське слово укоренилося в англійській мові завдяки Вальтеру Скотту, який вживав його у своїх віршах і в прозі. Відповідь: б.




Рис. 1. Розподіл учасників конкурсу за областями. * Не ідентифіковано 17 учасників


Рис. 2. Кількість учасників конкурсу за областями
Департамент загальної середньої та позашкільної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України за проведення на високому організаційному і фаховому рівні ІІІ Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності для вчителів-україністів «Соняшник-учитель» - 2012 висловив подяку:

Артему Юрійовичу Герману, завідувачу відділом міжнародної інтеграції Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;

Любові Миколаївні Шерстюк, методисту з української мови і літератури Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
Таблиця 1

Статистика правильних відповідей

Наведені цифри позначають відсотки учасників, які обрали певні відповіді. Правильні відповіді підкреслено та виділено жирним шрифтом і показано на графіках. У рядку «х» зазначені ті, хто не відповідав на завдання, а також дав більше однієї відповіді.




Варіант

відповіді



№ завдання

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

А

38

2

22

26

20

53

5

4

6

5

Б

6

24

37

9

44

35

6

17

80

9

В

43

64

6

10

2

8

59

8

3

3

Г

9

4

20

6

7

1

19

8

5

11

Д

1

3

10

45

23

0

7

60

3

69

Х

3

3

5

4

4

3

4

3

3

3




Варіант

відповіді



№ завдання

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

А

7

10

2

5

20

18

8

56

12

43

Б

5

12

1

3

8

32

31

13

37

19

В

8

4

93

78

19

43

13

8

9

1

Г

33

41

0

1

15

3

7

6

18

4

Д

44

30

1

9

34

1

38

13

21

30

Х

3

3

3

4

4

3

3

4

3

3



№ завдання


Рис. 3. Відсоток учасників, які обрали правильні відповіді
Таблиця 2

Розподіл учасників конкурсу за кількістю набраних балів

Кільк.балів

Показник


0-2

3-5

6-8

9-11

12-14

15-17

18-20

Кількість учасників

48

70

237

217

164

28

3

% учасників

6

9

31

28

21

4

1


Аналіз відповідей

Наведені символи позначають найлегші та найскладніші завдання за результатами конкурсу. Символом позначені завдання, що виявилися найлегшими (% учасників, які обрали правильні відповіді на це питання, – понад 70 %). Символом позначені завдання, що виявилися найскладнішими (% учасників, що обрали правильні відповіді на це питання, – менше 20 %).


Таблиця 3

Аналіз відповідей


Показник

№ завдання

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Складність






























Показник

№ завдання

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Складність



























Таблиця 4

Учасники, які посіли призові місця

Прізвище, ім’я, по батькові

Місце роботи

Посада

Категорія, звання

І місце

Чернець Наталія Вікторівна

Червонозаводська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 Лохвицького району Полтавської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Погрібняк Юлія Миколаївна

Червонозаводська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 Лохвицького району Полтавської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія, учитель-методист

Придибайло Марина Анатоліївна

Запорізький навчально-виховний комплекс № 109

Учитель української мови та літератури




Комишна Наталія Степанівна

Багатопрофільний ліцей «Інтелект» - ЗОШ І-ІІІ ступенів №11 м. Ужгорода

Учитель української мови та літератури

Вища категорія, учитель-методист

Козаченко Світлана Миколаївна

Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 Зіньківської районної ради Полтавської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Доновська Ірина В’ячеславівна

Запорізький навчально-виховний комплекс № 109

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

ІІ місце

Носенко Лариса Василівна

Лубенська спеціалізована школа №6 Полтавської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Хоменко Тетяна Миколаївна

Лубенська спеціалізована школа I-III ступенів №6 Полтавської області

Учитель української мови та літератури

Друга категорія

Овдієнко Оксана Миколаївна

Лубенська спеціалізована школа №6 Полтавської області

Учитель української мови та літератури

Перша категорія

Скиба Наталія Василівна

Прилуцька загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №7 Чернігівської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія, старший учитель

Коваленко Ольга Яківна

Вільшанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Городищенської районної ради Черкаської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Гунько Наталія Миколаївна

Спеціалізована школа № 210 – загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням російської мови з першого класу Оболонського району міста Києва

Учитель української мови та літератури

Перша категорія

Паламарчук Наталія Сергіївна

Комунальний заклад «Луганська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №54»

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Родіонова Оксана Іванівна

Харківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №154 Харківської міської ради Харківської області

Учитель української мови та літератури

Перша категорія

Шевченко Ольга Олександрівна

Новодмитрівський навчально-виховний комплекс Костянтинівської районної ради Донецької області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Рєва Анна Олександрівна

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 23 м. Краматорська Донецької області

Учитель початкових класів

Друга категорія

ІІІ місце

Удовиченко Інна Миколаївна

Макіївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №72 Донецької області

Учитель української мови та літератури

Перша категорія

Кантор Оксана Іванівна

Сокальський НВК "ЗШ І-ІІІ ступенів № 2-ліцей" Львівської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія, старший вчитель

Метчик Надія Адамівна

Комунальний заклад «Навчально-виховний комплекс «Гімназія №14» Луцької міської ради Волинської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія, учитель-методист

Стрельчук Світлана Іванівна

Каховська гімназія Херсонської області

Бібліотекар

Провідний бібліотекар

Рассолова Наталія Миколаївна

Каховська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 Херсонської області

Учитель української мови та літератури

ІІ категорія

Кіріяк Леніна Миколаївна

Лубенська спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 6 Полтавської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Гребенюк Вікторія Григорівна

Охтирська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 8 Охтирської міської ради Сумської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Кустреюк Олеся Сергіївна

Харківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №35 Харківської міської ради Харківської області

Учитель української мови та літератури

Друга категорія

Корч Ігор Миколайович

Нагуєвицька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ст. Дрогобицької районної ради Львівської області

Учитель фізики та астрономії, заступник директора з науково - методичної роботи

Вища категорія, старший учитель

Базарна Олена Володимирівна

Прилуцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 Чернігівської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Смага Марія Володимирівна

Загальноосвітня школа № 1м. Охтирки Сумської області

Учитель української мови та літератури

Перша категорія

Биковська Тетяна Григорівна

Загальноосвітня школа № 1м. Охтирки Сумської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Коваленко Людмила Борисівна

Загальноосвітня школа № 1м. Охтирки Сумської області

Учитель української мови та літератури

Перша категорія

Cидоренко Людмила Олександрівна

Донецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №58

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Суховєєнко Катерина Ігорівна

Харківський базовий медичний коледж №1

Викладач української мови та літератури

Спеціаліст

Дробот Наталія Володимирівна

Комунальний заклад «Маріупольська загальноосвітня школа I-III ступенів №34 Маріупольської міської ради Донецької області»

Учитель початкових класів

Перша категорія

Шугаєва Тетяна Олегівна

Вознесенська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10 Вознесенської міської ради Миколаївської області

Учитель української мови та літератури

Спеціаліст

Рибалка Ірина Валентинівна

Комунальна установа Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1 імені В. Стрельченка

Учитель української мови та літератури

Перша категорія

Шеденко Ніна Володимирівна

Берестівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів Липоводолинської районної ради Сумської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Паладич Олена Федорівна

Глухівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Глухівської міської ради Сумської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Шатоха Світлана Миколаївна

Охтирська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №11 Охтирської міської ради Сумської області

Учитель української мови та літератури

Друга категорія

Коноваленко Наталія Миколаївна

Харківська спеціалізована школа з поглибленим вивченням окремих предметів № 133 «Ліцей мистецтв»

Учитель української мови та літератури

Перша категорія

Колядіна Марина Володимирівна

Добропільський навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №4 з поглибленим вивченням окремих предметів – дошкільний навчальний заклад» м. Добропілля Донецької області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Денисенко Інна Олександрівна

Комунальний заклад «Маріупольська загальноосвітня I-III ступенів школа №64» Донецької області

Учитель української мови та літератури

Перша категорія

Савчина Лариса Миколаївна

Донецька гімназія №70

Учитель української мови та літератури

Вища категорія, учитель - методист

Гончаренко Валентина Михайлівна

Комунальна установа Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13 ім. А.С. Мачуленка м. Суми, Сумської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Палфьорова Лариса Миколаївна

Горлівський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №50 – багато-профільний ліцей» Донецької області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія, учитель – методист

Морозова Валентина Василівна

Старобабанівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Уманської районної ради Черкаської області

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Ткаченко Серафима Дмитрівна

Харківська гімназія №47

Учитель української мови та літератури

Вища категорія

Шевченко Ірина Віталіївна

Загальноосвітня школа № 25 м. Маріуполя Донецької області

Учитель української мови, української та світової літератури

Друга категорія

Махник Наталя Анатоліївна

Артемівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчанням Артемівської міської ради Донецької області

Учитель української мови та літератури

Друга категорія

Петренко Ніна Анатоліївна

Загальноосвітня школа I-III ступенів № 64 м. Маріуполя Донецької області

Учитель початкових класів

Вища категорія

Атамас Ада Андріївна

Долинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 Кіровоградської області

Учитель української мови та літератури

Перша категорія

Тельнова Оксана Романівна

Загальноосвітня школа № 1м. Охтирки Сумської області

Учитель української мови та літератури

Спеціаліст

Ухожанська Вікторія Віталіївна

НВК «Балтська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім.О.Гончара – ліцей» Одеської області

Учитель початкових класів

Перша категорія

Іванова Ніна Олексіївна

Шахтарська загальноосвітня школа I-II ступенів №11 Шахтарської міської ради Донецької області

Учитель початкових класів

Друга категорія

Михайлова Ольга Вікторівна

Комунальний заклад «Луганська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №46»

Учитель української мови та літератури

Друга категорія

Тютюнник Віра Василівна

Сумський обласний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді

Учитель української мови та літератури

Спеціаліст


Усі переможці були нагороджені подяками Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, дипломами та призами оргкомітету, а також кожний з переможців отримав власну квоту для безкоштовної участі своїх учнів у грі «Соняшник».

Поділіться з Вашими друзьями:


База даних захищена авторським правом ©wishenko.org 2017
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка